Blog

Підсумки олімпіади “Наукові старти-2024”

У неділю 14 квітня, відбулось закриття олімпіади «Наукові Старти». Цю олімпіаду Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна проводить з 2003 року. Цього разу до участі було запрошено учнів 4-6 класів. Спробувати свої сили наважилось більше 100 дітей. Кількість, безумовно, не рекордна, але дуже пристойна для сьогоднішніх реалій.

Умови в Харкові, на жаль, не дозволили провести олімпіаду наживо. Але завдяки дистанційному формату 7 квітня до змагання змогли приєднатися діти не тільки з Харкова, а й з Києва, Сум, Луцька, Івано-Франківська, Хмельницького, Кам’янець-Подільська. А харківські діти, які залишились без інтернету, мали можливість писати олімпіаду в безпеці у приміщенні університету.

П’ятикласники та шестикласники мали за дві години розв’язати по 5 задач, а четверокласники за півтори години – аж 9 задач (звісно, маленьких кожен образити може ) . Судячи по відгукам, дітям і батькам задачі сподобалися. І тут не можна не подякувати укладачам завдань – заслуженим вчителям України Анастасії Валеріївні Лисакевич і Олексію Сергійовичу Щербині, неодноразовим переможцям Міжнародних і Всеукраїнських олімпіад Роману Вікторовичу Сарапіну, Нго Нгок Тхай Шону, Поляковій Людмилі Юріївні, Євгенію Володимировичу Афанасьєву.

Задачі та результати можна знайти на сайті олімпіади.

Завдяки підтримці Авторської школи Бойка всі переможці отримають призи – чудову книжку Л.Генденштейна «Аліса в країні математики». На нашу думку, цю книгу повинна прочитати кожна дитина, яка цікавиться математикою. Отже, якщо цього разу книжка вашій дитині не дісталася, звертайтеся до видавництва «Читаріум». У них ще залишилося кілька екземплярів .
Без сумніву, більшість дітей, які прийняли участь в олімпіаді «Наукові Старти-2024», захоплюються математикою. Ми впевнені, що найкращий спосіб зберегти цей інтерес – віддати дитину до математичного відділення BoikoSuperMath Авторської школи Бойка. Докладну інформацію про школу можна знайти на нашому сайті та на сторінці facebook .

Чекаємо на дітей, які хочуть навчатися!