Blog

Початок роботи Зимової багатопредметної школи “Закарпаття 22/23”

27 грудня розпочала роботу Зимова багатопредметна школа. Вже вдруге діти, які захоплюються математикою та програмуванням, збираються в Карачинському греко-католицькому ліцеї імені єпископа Олександра Стойки. 52 дитини вирішили зустріти Новий рік з однодумцями. А 2 січня до них приєднаються ще 14 дітей. Більшість учасників заходу до війни вчилося у Харкові, Києві, Закарпатті. Але зараз вони опинилися в різних куточках не тільки України, а і в Німеччині, Ірландії, Англії, Польщі. І все ж таки приїхали до нас, щоб провести канікули з друзями.
Організували зимову школу викладачі відділення BoikoSuperMath Авторської школи Бойка. Фінансову підтримку проекту надала благодійна організація «Фонд імені Наума Ілліча Ахієзера».
Під час перебування у таборі діти займаються математикою, програмуванням, історією. І, звісно, відпочивають. Є можливість відвідувати басейн, спортивну залу, грати у настільний теніс, дивитися кінофільми. А вчора ввечері бажаючі могли послухати чудову гру на скрипці однієї з учасниць школи.
Ми прийняли рішення до Нового року не проводити математичних лекцій. Замість цього кожен день діти приймають участь у командних математичних змаганнях. Три дні – три різних гри. Почали з «Шиковної командної олімпіади» (шиковна – це по-закарпатські швидка), потім провели математичну карусель, а сьогодні був день математичних боїв. Чому так? На нашу думку, головна мета цього заходу – дати можливість дітям побачити один одного не на екрані, а поруч. Більшість учасників табору навчаються дистанційно. І їм дуже не вистачає живого спілкування.
А сьогодні усі разом будемо зустрічати Новий рік!

Фотографії роботи школи можна знайти за посиланням.