Blog

Дистанційні математичні гуртки SmartSchool-2022

Починається набір у математичні гуртки SmartSchool на 2022-2023 навчальний рік.

SmartSchool пропонує позашкільну освіту. На відміну від дистанційної школи BoikoSuperMath тут займаються лише математикою та не видають шкільні атестати. Усі заняття проходять у дистанційному форматі у вечірній час або у вихідні дні. Такий формат, зокрема, підходить тим дітям, які опинилися у воєнний час за кордоном та мають ходити до місцевих шкіл.

Система дистанційних математичних гуртків SmartSchool існує два роки. За цей час понад 150 дітей отримало можливість займатися серйозною математикою з висококваліфікованими викладачами.

Головне завдання SmartSchool – формування математичної культури, стійкого інтересу до математики як такої, вміння довго та наполегливо розв’язувати складні задачі. Для нас перемоги на олімпіадах – не головне. Ми готуємо не спортсменів, а математично освічених людей. Ми – не тренери з математики, а викладачі.

Тим не менш, олімпіадні успіхи у наших дітей є і дуже серйозні. Лише цього року четверо наших учнів стали переможцями найпрестижнішого математичного змагання для школярів – Міжнародної математичної олімпіади (IMO). Ігор Пилаєв отримав золоту медаль, набравши максимальну кількість балів – 42 із 42. Святослава Денискова нагороджено срібною медаллю, а Вадима Гассєєва та Івана Бортновського – бронзовими. Можна додати, що у 2022 році учні SmartSchool вибороли 35 дипломів переможців обласних математичних олімпіад у своїх регіонах, завоювавши 15 дипломів І ступеня, 12 дипломів ІІ ступеня та 8 дипломів ІІІ ступеня.

Викладачі SmartSchool – це як досвідчені вчителі, так і молоді вчені-математики, аспіранти та студенти, неодноразові переможці міжнародних та всеукраїнських математичних олімпіад. Усі мають багаторічний досвід занять із дітьми. Заняття проводять:

Ліфиць Сергій Олександрович – заслужений учитель України, повний кавалер ордена «За заслуги», учитель математики відділення BoikoSuperMath Авторської Школи Бойка. Його ученики 33 рази ставали призерами Міжнародної математичної олімпіади і більше ніж 200 разів – призерами Всеукраїнської олімпіади з математики.

Лисакевич Анастасія Валеріївна – заслужений учитель України, кавалер ордена княгині Ольги II та III ступенів, срібний призер Міжнародної математичної олімпіади, учитель математики відділення BoikoSuperMath Авторської Школи Бойка. Підготувала десятки призерів міжнародних та Всеукраїнських змагань з математики.

Філіпповський Григорій Борисович – заслужений учитель України, викладач математики Русанівського ліцею м. Києва. Автор багатьох статей в науково-популярних журналах. Автор книг “Шкільна геометрія в мініатюрах”, “Авторська шкільна геометрія”, “Геометричні мемуари барона Мюнхгаузена”, “Математичні пригоди слоненяти Лу та його Друзів”, “Азартно-озорна математика” та інших. 

Щербина Олексій Сергійович – заслужений учитель України, кандидат фізико-математичних наук, старший викладач факультету математики та інформатики Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, учитель математики відділення BoikoSuperMath Авторської Школи Бойка. Підготував десятки призерів міжнародних та Всеукраїнських змагань з математики.

Сарапін Роман Вікторович – дворазовий призер міжнародної олімпіади з математики (золота та бронзова медалі), у 2022 році отримав диплом бакалавра з відзнакою факультету математики та інформатики Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, стипендіат Фонду імені Н.І. Ахієзера, переможець першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2022 року, член журі Всеукраїнських олімпіад та відборів на міжнародну олімпіаду з математики.

Нго Нгок Тхай Шон – триразовий призер міжнародної олімпіади з математики (золота, срібна та бронзова медалі), у 2022 році отримав диплом бакалавра з відзнакою факультету математики та інформатики Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, член журі Всеукраїнських олімпіад та відборів на міжнародну олімпіаду з математики, приймав участь в проведенні тренувальних зборів команди України та найближчого резерву (Польща, Австрія), аспірант Institute of Science and Technology (Австрія).

Афанасьєв Євгеній Володимирович – доктор філософії з математики, неодноразовий переможець Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики, лауреат премії НАН України за кращі наукові роботи, молодший науковий співробітник Харківського фізико-технічного інституту низьких температур імені Б.Є.Вєркіна.

Колупаєв Олексій Вікторович – неодноразовий переможець Всеукраїнських олімпіад з математики та фізики, у 2022 році отримав диплом бакалавра з відзнакою факультету математики та інформатики Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, стипендіат Фонду імені Н.І. Ахієзера, аспірант Institute of Science and Technology (Австрія).

Кутецький Вадим Ярославович – неодноразовий переможець обласних олімпіад з математики та Всеукраїнських олімпіад з фізики, у 2022 році отримав диплом бакалавра з відзнакою факультету математики та інформатики Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, учитель математики відділення BoikoSuperMath Авторської Школи Бойка.

На заняттях SmartSchool ми використовуємо Zoom. Домашні завдання розміщуємо у GoogleClass або висилаємо на електронну пошту.

Заняття проводитимуться українською та російською мовами. Поступово ми повністю перейдемо на українську, проте для цього потрібен час (значна частина напрацьованих матеріалів – російською мовою, швидко перекласти їх неможливо). Зрозуміло, діти можуть говорити на заняттях та виконувати домашні завдання українською.

В 2022-2023 навчальному році в SmartSchool будуть гуртки двох типів:

1) Заняття  з поглибленої шкільної математики

Це не групові заняття з репетиторами і, звичайно, не заняття з підготовки до ЗНО. Ці гуртки призначені для тих, хто хоче серйозно вивчати математику, а у школі це зробити не може. У такій ситуації зараз опинилося багато українських дітей, які вимушені були виїхати до тих європейських країн, в яких відвідування місцевих шкіл є обов’язковим. На жаль, математику там вивчають на примітивному рівні, а відвідувати дистанційно українську школу (наприклад, BoikoSuperMath) неможливо. Звісно, заняття у таких групах будуть корисними і дітям, які перебувають в Україні.

Ми пропонуємо:

(1)   Курс «Векторна алгебра та аналітична геометрія» для учнів 9-10 класів

Більшість школярів хоче перемагати на олімпіадах. Нам багато разів доводилося чути, що дитина любить олімпіадну математику, а ось шкільна – нудьга. Ми ж переконані, що саме у школі закладаються основи майбутніх успіхів.

На цей курс має сенс записуватись тим, кому цікава математика сама по собі, а не лише спортивна складова шкільного математичного життя.

Ми будемо обговорювати питання, яких в більшості випадків лише мимохідь торкаються на уроках. Поговоримо про вектори на площині, дізнаємось, що таке лінійний простір. І, звичайно, розв’язуватимемо геометричні задачі (у тому числі й олімпіадні) за допомогою векторів. А потім вивчимо основи класичної аналітичної геометрії (рівняння прямої та кола, криві другого порядку).

Заняття відбуватимуться у Zoom двічі на тиждень по буднях, ввечері. Тривалість кожного заняття – 60 хвилин. У групі – не більше 15 осіб. Перше заняття відбудеться на початку вересня.

Вартість одного заняття – 200 грн. Переказувати гроші треба помісячно, на початку кожного місяця. Реквізити буде повідомлено додатково.

Для того, щоб записатися на курс «Векторна алгебра та аналітична геометрія», треба зареєструватися, перейшовши за посиланням. Ми з вами зв’яжемося за вказаною під час реєстрації електронною поштою наприкінці серпня.

(2)  Курс «Основи математичного аналізу» для учнів 10 класу

Математичний аналіз – одна з найважливіших складових вищої математики. Основи математичного аналізу входять у шкільну програму, але зазвичай вивчення цього предмету проходить формально, лише на рівні визначень і найпростіших вправ.

Наші учні вивчають математичний аналіз набагато глибше. Це дозволяє їм свідомо вибрати майбутню професію, отримати найкращі стартові умови під час навчання в університеті.

Заняття відбуватимуться у Zoom двічі на тиждень по буднях, ввечері. Тривалість кожного заняття – 60 хвилин. У групі – не більше 15 осіб. Перше заняття відбудеться на початку вересня.

Вартість одного заняття – 200 грн. Переказувати гроші треба помісячно, на початку кожного місяця. Реквізити буде повідомлено додатково.

Щоб записатися на курс «Основи математичного аналізу», треба зареєструватися, перейшовши за посиланням. Ми з вами зв’яжемося за вказаною під час реєстрації електронною поштою наприкінці серпня.

(3)  Групи з поглибленого вивчення шкільної математики (5-8 класи)

Основи математичної культури закладаються у школі. На жаль, за останні роки рівень викладання математики у багатьох українських школах упав до неприпустимого рівня. З початком пандемії COVID-19 все стало ще гірше. А війна, що розв’язана Росією, зробила ситуацію критичною. У європейських школах, які доступні українським переселенцям, справа не краща.

Ми впевнені, що оптимальний вихід із положення пропонує дистанційна школа BoikoSuperMath. Для тих же, хто з будь-яких причин не може або не хоче навчатися в BoikoSuperMath, ми відкриваємо групи з поглибленого вивчення математики для школярів 5-8 класів, де обговорюватимемо найцікавіші питання, що примикають до шкільної програми.

Підкреслимо, що ці гуртки призначені не задля підтягування тих, кому важко дається шкільна програма. Вони для тих, кому в школі замало математики, вона надто легка, а хочеться знати набагато більше.

Заняття відбуватимуться у Zoom двічі на тиждень по буднях, ввечері. Тривалість кожного заняття – 60 хвилин. У групі – не більше 15 осіб. Перше заняття відбудеться на початку вересня.

Вартість одного заняття – 200 грн. Переказувати гроші треба помісячно, на початку кожного місяця. Реквізити буде повідомлено додатково.

Для того, щоб записатися в групи з поглибленого вивчення шкільної математики, треба зареєструватися, перейшовши за посиланням:

5 клас   6 клас    7 клас   8 клас

Ми з вами зв’яжемося за вказаною під час реєстрації електронною поштою наприкінці серпня.

2)    Гуртки з олімпіадної математики (7 – 10 класи)

Протягом багатьох років наші учні регулярно перемагають на різних міжнародних та всеукраїнських математичних змаганнях. Пов’язано це з тим, що вони здобувають не тільки гарну шкільну математичну освіту, але й відвідують дуже круті математичні гуртки.

 SmartSchool пропонує дистанційний варіант такого гуртка. Протягом року ми розповідатимемо те, що зазвичай вивчали харківські школярі. Попереджаємо, що домашні завдання виконувати обов’язково – без них результату не буде. Вчитися в нашому гуртку нелегко, але воно того варте.

Для бажаючих згодом може бути організований додатковий гурток з розв’язання олімпіадних задач підвищеної складності різної тематики.

Заняття проходитимуть у Zoom один раз на тиждень у вихідні дні. Тривалість заняття – 90 хвилин. У групі – не більше 15 осіб. Перше заняття відбудеться на початку вересня.

Вартість одного заняття – 250 грн. Переказувати гроші треба помісячно, на початку кожного місяця. Реквізити буде повідомлено додатково.

Для того, щоб записатися на гуртки з олімпіадної математики, треба зареєструватися, перейшовши за посиланням:

7 клас    8 клас    9 клас    10 клас

Ми з вами зв’яжемося за вказаною під час реєстрації електронною поштою наприкінці серпня.

З Публічним договором можна ознайомитись за посиланням.

Увага! Учням BoikoSuperMath записуватись у ці гуртки не треба, для   них будуть сформовані окремі групи.

Всі питання можна задавати по електронній пошті smartschool.dist@gmail.com