Blog

Гуртківці SmartSchool на EGMO-2023

Cтали відомі результати 12 Європейської олімпіади для дівчат (EGMO). Вона проходила у місті Порторож (Словенія). В олімпіаді взяли участь 213 школярок із 55 країн (зокрема 151 дівчина з 38 країн Європи).

Україну представляли чотири учасниці – десятикласниця Марина Спектрова (відділення BoikoSuperMath Авторської школи Бойка, Харків), а також три одинадцятикласниці – киянки Поліна Геник і Ірина Романюк та львів’янка Євгенія Франкевич. Усі дівчатка нам не чужі. Марина навчається у нас багато років, Женя впродовж цього року відвідувала дистанційні гуртки SmartSchool. Крім того, всі дівчатка неодноразово приїздили до літніх та зимових математичних шкіл, організованих нашою командою у Харкові, Сумській області та Закарпатті.

Українки виступили дуже добре, показавши четвертий результат серед усіх команд та перший – серед європейських. На їхньому рахунку – одна золота та три срібні медалі. При цьому Поліна Геник стала однією з 14 учасниць, які показали максимальний результат – 42 бали з 42.

Щиро вітаємо наших дівчат! Марині, Поліні та Жені бажаємо успішного виступу на відборі на Міжнародну математичну олімпіаду. А Марині наступного року, на EGMO-2024, поміняти срібну медаль на золоту.