Blog

Всеукраїнська дівоча олімпіада з інформатики

З 18 по 22 квітня у Кракові (Польща) проходив фінальний етап Всеукраїнської дівочої олімпіади з інформатики. Дівчат гостинно прийняв Ягеллонський університет − один з найкращих європейських вищих навчальних закладів.

Для того, щоб потрапити до фіналу, треба було пройти декілька попередніх відбіркових етапів. З цим впорались 32 дівчинки з різних регіонів України. Серед них дві учениці відділення BoikoSuperMath Авторської школи Бойка – восьмикласниця Міланья Акчуріна та десятикласниця Єлізавета Погодіна.

Дівчата виступили дуже достойно. Обидві нагороджені бронзовими медалями. Домогтися такого результату було нелегко, адже регламент олімпіади не передбачав поділу на вікові групи. Тобто дівчата не тільки розв’язували однакові задачі з одинадцятикласницями (це звично для олімпіад з інформатики), але й напряму конкурували з ними за місця у рейтингу. Відмітимо, що Міланья Акчуріна показала найвищий результат серед всіх восьмикласниць.

Вітаємо Міланью та Лізу, а також їх вчителів Сергія Дмитровича Вапнічного та Олександра Володимировича Міцу з перемогою! Бажаємо дівчатам успіху на відборі до Європейської дівочої олімпіади з інформатики!