Blog

Результати 65 міжнародної математичної олімпіади IMO-2024

З 11 по 22 липня у місті Бат (Сполучене Королівство Великобританія) проходила 65 Міжнародна математична олімпіада (IMO). В ній взяли участь 609 школярів зі 108 країн. 
 
Випускниця відділення BoikoSuperMath Авторської школи Бойка Марина Спектрова виборола срібну медаль, набравши 22 бали.
 
Марина – володарка золотої та срібної медалі Європейської дівочої математичної олімпіади (EGMO), багаторазова переможниця Всеукраїнської математичної олімпіади і багатьох інших престижних олімпіад. Але здобута зараз перемога, звісно, є найбільшим її досягненням.
 
Марина навчається в нас з 6-го класу. Ми добре пам’ятаємо, скільки зусиль витратили на те, щоб умовити батьків Марини перевести її вчитися до нас. Але ми знали, що робили. В нас немає сумнівів, що в інших умовах її талант не розкрився би в повній мірі.
 
Марина багато років відвідувала математичні гуртки SmartSchool, де заняття вели дійсно найкращі викладачі – Сергій Ліфиць, Анастасія Лисакевич, Роман Сарапін, Шон Нго, Олексій Щербина, Григорій Філіпповський та інші. Тут необхідно зазначити, що срібну медаль IMO-2024 отримав ще один учень SmartSchool – Даніїл Швайко. Даня і Марина показали два найкращих результати серед українських школярів, що, безумно, говорить про якість гуртків SmartSchool. Пишаємось їхнім успіхом!
 
Уроки в BoikoSuperMath і заняття в SmartSchool дали Марині чудову математичну освіту. Ми впевнені, що в неї не буде відчуття спустошеності після «залишення великого спорту» і вона зможе застосувати набуті знання в дорослому житті.
 
Загалом українська команда цього року виборола дві срібні та три бронзові медалі. Ще один учень нагороджений похвальною грамотою. Вітаємо всіх українських школярів зі здобутими нагородами! Окремо бажаємо Марині Спектровій вже через декілька років отримати значні наукові результати і, звісно, сподіваємось на її допомогу в роботі з нашими молодшими учнями 😊.