Blog

Підсумки літньої багатопредметної школи “Закарпаття-2024”

Настав час підбити підсумки роботи Літньої багатопредметної школи, яка проходила з 4 по 26 серпня у сел. Карачин. Організатори – математичне відділення BoikoSuperMath Авторської школи Бойка і мережа дистанційних гуртків SmartSchool.

До табору приїхало 120 дітей з Харкова, Києва, Кривого Рогу, Хмельницького, Луцька, Вінниці, Чернівців, Івано-Франківська, Коломиї, Кропивницького, Житоміра, Львова, Олександрії, Ужгорода, а також ті, хто через війну опинилися у Німеччині, Ірландії, Австрії, Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині. Діти 10-12 років пробули в таборі 9 днів, а старші – від двох до трьох тижнів. Для більшості з них це була єдина можливість за декілька місяців провести час у спокійній обстановці без повітряних тривог і комендантського часу, зустріти старих друзів і завести нових.

У Карачині зібралися не зовсім звичайні діти. Не так легко зараз знайти школярів, які під час канікул були б готові з таким задоволенням займатися математикою, програмуванням, вивчати історію та мову своєї країни. Звісно, без чудового колективу вчителів це було б неможливо: заслужені вчителі України, переможці міжнародних і всеукраїнських олімпіад, доктори і кандидати наук. 

Уже вкотре ми не перестаємо дивуватися різнобічності талантів наших дітей. Вони не тільки показують чудові результати на олімпіадах з математики і інформатики (до літньої школи приїхало 20 переможців Всеукраїнських олімпіад з цих предметів), але і грають на різних музичних інструментах, співають, танцюють, пишуть вірші.

Проведення такого табору потребує значних коштів. І ми дуже вдячні некомерційній організації Razom for Ukraine, яка вкотре взяла на себе значну частину витрат. Без цієї допомоги більшість дітей приїхати до табору не змогли б.

Обов’язково треба подякувати і Закарпатському обласному благодійному фонду «Едельвейс» (керівник – Химинець Володимир Васильович), завдяки підтримці якого ми легко подолали всі формальності, пов’язані з проведенням табору.

І, звісно, не можна не сказати теплих слів про колектив Карачинського греко-католицького ліцею імені єпископа Олександра Стойки, де проходив табір. Це була вже п’ята школа, яку ми проводили у цьому закладі. І кожен раз все було чудово! І дорослі, і діти відчувають себе в ліцеї як вдома.

Ми сподіваємось, що наступна зустріч відбудеться вже через декілька місяців. Є попередня домовленість, що нас будуть чекати в Карачині на зимових канікулах. Слідкуйте за новинами на нашому сайті. І записуйтесь до гуртків SmartSchool . А найбільш наполегливих чекаємо у Boiko Super Math – математичному відділенні Авторської школи Бойка.