Про проєкт Boiko Super Math

У вересні 2022 року Авторська Школа Бойко, одна з найкращих приватних шкіл України, відкрила нове математичне відділення BoikoSuperMath

BoikoSuperMath – це школа з поглибленим вивченням математики, основ програмування та англійської мови. Навчаються в ній діти з 5-го по 11-й класи.

BoikoSuperMath – це школа для тих дітей, хто хоче вчитися і готовий наполегливо працювати, виконувати значні за обсягом домашні завдання. Це школа для тих, кому цікаво розв’язувати складні задачі і хто отримує від цього задоволення. 

BoikoSuperMath пропонує дуже серйозну програму з математики. У старших класах, поряд з алгеброю і класичною геометрією, вона включає вивчення основ математичного аналізу, векторної алгебри, лінійної алгебри, аналітичної геометрії і теорії ймовірності. Математику в BoikoSuperMath викладають заслужені вчителі України Сергій Олександрович Ліфиць, Анастасія Валеріївна Лисакевич, Олексій Сергійович Щербина, які підготували десятки переможців міжнародних та сотні призерів всеукраїнських математичних олімпіад. Зі старшокласниками лінійну алгебру вивчає кандидат фізико-математичних наук Людмила Юріївна Полякова. Також з дітьми працюють молоді, але вже досвідчені вчителі –  дворазовий переможець Міжнародної математичної олімпіади Роман Вікторович Сарапін і неодноразовий переможець обласних математичних олімпіад Вадим Ярославович Кутецький. В усіх класах заняття проходять за програмою, розробленою С.О.Ліфицем.

У BoikoSuperMath з 5-го класу викладається програмування і теорія алгоритмів. З самого початку діти освоюють мову програмування C++. Уроки з основ програмування ведуть доктор технічних наук, професор Олександр Володимирович Міца і постійний лектор Всеукраїнських шкіл з програмування Сергій Дмитрович Вапнічний.

Успішна робота в IT секторі та заняття наукою зараз неможливі без досконалого знання англійської мови. В BoikoSuperMath уроки англійської – щодня, 5 разів на тиждень. Їх за системою CAMBRIDGE ESOL ведуть кращі вчителі школи Бойка.

На найвищому рівні в BoikoSuperMath викладається українська мова та історія України. Тому діти і батьки можуть бути спокійними: якщо дитина закінчила BoikoSuperMath, на вступних іспитах до університету проблем не буде.

Якщо дитина хоче підготуватися до олімпіад з математики та інформатики, то кращого місця, ніж BoikoSuperMath, знайти неможливо.

  • У 2022/23 навчальному році серед 23 членів команди Харківської області, що у квітні взяла участь у IV (заключному) етапі Всеукраїнської олімпіади з математики, 17 учнів BoikoSuperMath. Всі вони стали призерами олімпіади, зайнявши 3 перших, 4 других та 10 третіх місць. Двоє учнів BoikoSuperMath стали призерами Всеукраїнської олімпіади з інформатики. На рахунку BoikoSuperMath є і значні міжнародні досягнення: бронзова медаль на міжнародній олімпіаді з математики (IMO), срібна медаль на Європейській дівочій олімпіаді з математики (EGMO), перемоги на CAPS Match 2023 та International Durer competition-2023.
  • У 2023/24 навчальному році учні BoikoSuperMath на Всеукраїнській Інтернет-олімпіаді здобули 11 призових місць з математики і 3 призових місця з інформатики, отримавши 8 персональних запрошень на Всеукраїнські олімпіади. Також у цьому році наші учні вибороли 47 призових місць зі 115 на Харківській обласній олімпіаді з математики, 15 призових місць на обласній олімпіаді з інформатики та 2 призових місця на обласної олімпіади з фізики. 

BoikoSuperMath – повноцінна школа, по закінченні якої видається документ про середню освіту державного зразка. Вчитися у BoikoSuperMath і одночасно в іншій українській школі не можна.

В 2023/24 навчальному році заняття в BoikoSuperMath проходять дистанційно. Після стабілізації ситуації в Україні планується перехід на змішаний формат, при якому частина дітей відвідує заняття в школі, а інші займаються дистанційно.

Планується, що вартість навчання в BoikoSuperMath у 2024/25 навчальному році буде складати 5400 грн. на місяць. Авторська Школа Бойка готова призначати учням відділення стипендію у розмірі до 80% від вартості навчання в залежності від успіхів учня і потреб сім’ї (принцип merit based and need based). Керівництво Авторської Школи Бойка вважає, що здібні діти, які дійсно хочуть навчатися, повинні мати таку можливість.